Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Olguţa Vasilescu: Sunt un soldat disciplinat al partidului. Voi face ce îmi spune Dragnea

Tuesday, 20 December 2016, 13:33 Sursă: REALITATEA.NET

"Încă nu m-am decis, am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate şi apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile. Nu am decis până acum, pentru că trebuie să am o discuţie cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi face", a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, la centrul de primire a deputaţilor nou aleşi, relatează news.ro.

Chestionată ce ar prefera între funcţia de primar şi cea de deputat, vicepreşedintele PSD a spus: "E o diferenţă foarte mare între Legislativ şi Executiv pentru că putem să considerăm administraţia locală un Executiv în sensul că aici vorbeşti şi faci legi, în partea cealaltă, construieşti".

Primarul municipiului Craiova a ţinut să sublinieze că legislaţia care priveşte autorităţie locale este ”varză”.

"Nu pot să nu remarc faptul că legislaţia care priveşte autorităţile locale este varză, la ora actuală. Sunt şapte legi care se bat cap în cap, 14 păreri de jurişti. Este aproape imposibil la ora actuală să te descurci în hăţişul administrativ din cauza legislaţiei foarte proaste care trebuie corectată. Dacă vin (în Parlament - n.r.), în mod sigur voi corecta această legislaţie. M-am apucat deja, împreună cu toţi colegii mei primari de la Asociaţia Municipiilor din România, am dat proiecte de lege către Legislativ, nu am înţeles niciodată de ce au fost blocate. Acum ne-a venit Codul administrativ de la Guvern, pe ultima sută de metri am văzut că toate aceste propuneri pe care noi le-am făcut au fost luate în considerare şi există în noul Cod administrativ, dar nu ştiu cum va trece", a afirmat vicepreşedintele PSD.

Întrebată în continuare ce funcţie îşi doreşte să păstreze, Lia Olguţa Vasilescu a spus că cea de primar.

De asemenea, social-democrata a susţinut că vrea să voteze noul Guvern, indiferent că rămâne primar sau nu.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL