Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Odeta Nestor: Cei care au rulat mii de euro la jocurile de noroc vor primi doar avertisment

Friday, 23 October 2015, 19:52 Sursă: REALITATEA.NET

Oficialul a declarat că numărul românilor care au jucat pe cele două site-uri cu probleme este mai mare de 50 de mii de euro, însă sunt foarte puţini care au avut rulaj mai mare de câteva mii de euro.

"Peste 80 la sută din cei peste 50 de mii de români care au rulat sute de lei şi vor primi doar avertisment. Nu putem să dăm avertismente tuturor pentru că sunt persoane care au rulaj de sute de mii de euro. S-au rulat şi au plecat sute de milioane de euro din România.", a declarat Odeta Nestor.

Preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc a spus că împotriva celor doi mari operatori de jocuri de noroc a fost făcută o sesizare penală.

"Împotriva acestor 2 operatori am făcut o sesizare penală. Aceşti 2 mari operatori au avut posibilitatea să-şi închidă situaţia şi să plătească o penalitate de 20 la sută din banii primiţi", a mai spus invitata. 

Lista neagra cu site-urile care desfasoara jocuri de noroc neautorizate poate fi consultată aici.


Nestor a mai menţionat că după primele licenţe, perioada 2010 şi până pe 10 septembrie 2015, s-au încasat 62 de milioane de euro, si fiecare casă de pariuri plăteşte un impozit lunar de 16 la sută.Legătura cu Sebastian Ghiţă
"Este o societate care are acţionariat pe cineva din familia dânsului. Este o firmă mică. Pe mine m-a deranjat puţin că s-a spus că este primul site licenţiat, şi au fost 3 de fapt. Relaţia profesională nu există cu Ghiţă. În momentul în care ne-am întâlnit în Parlament mi-a spus că ţi-ai propus tu să reglementezi online."


 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL