Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ȘOCANT! S-a alăturat ISIS, iar tatăl ei vrea să fie judecată de legea britanică

Friday, 28 April 2017, 12:14 Sursă: REALITATEA.NET

Britanica, care a fugit din Siria după ce a petrecut doi ani în taberele de antrenatment ale Statului Islamic, va trebui să se confrunte cu justiția în urma revenirii ei în Marea Britanie, a afirmat tatăl ei pentru mass media.

Begum, care a născut o fată în timp ce se alfat în țara devastată de război, și Aristidou au încercat să se întoarcă în Marea Britanie încă din luna septembrie. Aceștia susțin că au aderat la ISIS pentru a trăi sub legea Shariei, nu ca să lupte ca militanți, și că s-au ascuns după ce au aflat adevărut despre regimul ucigaș al grupului terorist.

În noiembrie, după ce a evadat din tabără, Aristidou a trimis către presa britanică un mesaj în care a anunțat că soția lui este însărcinată în nouă luni, iar el confirmă că este în viață.

Ieri, tatăl lui Begum, Ahmed Ali (47), a spus că fiica lui trebuie să răspundă în fața legii britanice, dacă vrea să se întoarcă în Anglia.

„Dați-le o lecție pentru a-și putea realiza greșelile ", a spus el. „Trebuie să răspundă în fața legii. Legea va decide ce pedeapsă vor primi. Dar, ca tată, spun că toată lumea merită o a doua șansă. Viața lor a fost deja afectată. Sunt foarte tineri. Dacă se întorc, poate că și-au învățat lecția. Au văzut ce face ISIS. Poate din cauza asta nu au vrut să rămână. Și-au dat seama că Statul Islamic este inuman. Fiecare tată își va sprijini copilul, dar dacă încalcă legea, e un lucru diferit”, a declarat Ali.

Begum a dispărut în aprilie 2015, la doar câteva săptămâni după ce i-a spus tatălui ei că dorea să se căsătorească cu Aristidou.  

Ahmed Ali a respins doleanța fiicei lui, deoarece avea doar 20 de ani la acea dată și trebuia să-și termine studiile.

Familia lui Aristidou a informat că Stefan a dispărut după ce a încetat orioce legătură cu ei, la o săptămână după ce a călătorit în Larnaca, Cipru, în Duminica Paștilor din 2015.

Până la dispariția sa, el a trăit în nordul Londrei, împreună cu mama și sora sa, într-o familie de origine greacă, informează Daily Mail. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL