O nouă terapie împotriva cancerului ar putea fi descoperirea secolului

Thursday, 22 November 2018, 16:15 Sursă: REALITATEA.NET

Cancerul, poate cea mai gravă problemă a secolului XXI, face victime în fiecare zi. Cercetătorii au descoperit o nouă metodă de terapie, terapie care ar putea fi cheia spre o ameliorare a situaţiei din prezent. 

Adaugă părerea ta

Imunoterapia poate vindeca anumite tipuri de cancer care până destul de recent erau considerate letale. Un nou instrument ar putea face procesul și mai eficient.

Pe lângă dezvoltarea medicamentelor care stimulează capacitățile sistemului imunitar de a lupta împotriva cancerului, cercetătorii devin experți în manipularea propriilor celule imunitare ale pacienților, transformându-le în arme de ucidere a bolii.

Cu toate acestea, cancerul are trucuri prin care se sustrage atacului, lucru care îi determină pe oamenii de știință să găsească noi metode prin care să stimuleze eficacitatea imunoterapiei.

Din păcate, cercetătorii lucrează pe un tipar incomplet: cu toate că știu foarte multe despre cum să reprogrameze căile celulelor imunitare, ei nu pot determina cu exactitate ce circuite să repare pentru a construi un sistem imunitar mai puternic.

Acum, savanți de la Universitatea California din San Francisco au conceput un instrument numit SLICE care le va permite să evalueze funcția fiecărei gene din celulele imunitare.

„SLICE ne permite să evaluăm genomul și să edităm fiecare genă pentru a vedea care gene au cel mai mare efect în comportamentul celular de care suntem interesați”, a declarat Alex Marson, co-autorul studiului.

Pentru a dovedi principiul, cercetătorii au testat dacă ar putea folosi SLICE pentru a identifica genele care determină celulele T – tip comun de celule imunitare – să se reproducă mai eficient. Astfel, ei au reușit să identifice genele care promovează replicarea celulelor T, dar și altele care o opresc.

Într-adevăr, unele dintre gene erau deja cunoscute, însă multe erau complet noi, demonstrând că instrumentul ar putea să dezvăluie factorii cheie pe care alte metode nu au reușit să-i identifice.

În plus, în momentul în care celulele T modificate au fost cultivate în prezența cancerului, au reușit să îmbunătățească semnificativ capacitatea de luptă împotriva bolii.

 

Sursa