Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O nouă boală cu transmitere sexuală face sute de mii de victime

Tuesday, 13 February 2018, 15:50 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă ai dureri pelviene sau atunci când urinezi, inflamația unei articulații mari și alte simptome, dar toate testele ies „curate”, e posibil să suferi de o boală cu transmitere sexuală greu de identificat și diagnosticat.

Cercetătorii au pus în alertă medicii după ce au descoperit că există o boală cu transmitere sexuală care face din ce în ce mai multe victime: Mycoplasma genitalium (MG). Un grup de oameni de știință din Australia au analizat sute de mii de probe pentru a descoperi dacă aceasta bacterie se regăsește în culturile prelevate de la pacienți și șocul a fost dublu atunci când au descoperit că MG era prezentă în majoritatea cazurilor, peste 400 de mii, cât și faptul că această boală capătă foarte rapid rezistență la antibiotice, scrie unica.md.

Studiul s-a extins în Marea Britanie și SUA, unde au fost descoperite alte sute de mii de cazuri de MG și s-a constatat că unul din 100 de oameni poartă această bacterie. În Australia, medicii estimează în viitorul apropiat un caz de Mycoplasma genitalium la 50 de pacienți. Având în vedere rata de tranzit foarte mare a oamenilor între țări, în scurt timp această BTS va ajunge să facă un număr alarmat de victime în toată Europa.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL