O actriță legendară a încetat azi din viață

Sunday, 03 November 2019, 15:14, Sursă: REALITATEA.NET

Doliu în lumea cinematografică și muzicală. Cântăreaţa şi actriţa Marie Laforêt a murit sâmbătă (2 noiembrie), la Genolier, în Elveţia, la vârsta de 80 de ani, a anunţat familia sa. Cauza morţii nu a fost precizată.

Adaugă părerea ta

Celebra cântăreaţa şi actriţă franceză Marie Laforęt a murit sâmbătă la Genolier (Elveţia) la vârsta de 80 de ani, a anunţat familia sa într-un comunicat..

Publicaţia Purepeople notează că celebra exponentă a şansonetei franceze împlinise 80 de ani la 5 octombrie.

Marie Laforęt s-a stins la 2 noiembrie în Elveţia, unde se stabilise în anii 1970, la o clinică din Genolier, unde era spitalizată de mai multe săptămâni, potrivit informaţiilor furnizate de fiica ei, Lisa Azuelos.

Este vorba de aceeaşi clinică unde a fost internat anul acesta actorul Alain Delon după ce a suferit un AVC.

Marie Laforęt, pe numele său adevărat Maitena Doumenach, lasă în urmă un repertoriu strălucit de nu mai puţin de 14 albume de studio în limba franceză, conform Agerpres. Ea cânta de asemenea în limba spaniolă, portugheză şi italiană.

Înainte de a cânta, actriţa a fost partenera lui Alain Delon în "Plein soleil", de René Clément, film care le va lansa în 1960 carierele celor doi. 

Marie Laforêt a lucrat cu regizori precum Georges Lautner, Henri Verneuil sau Pierre Granier-Deferre, Michel Deville, Jean-Pierre Mocky.

În 1963, a lansat cântecul "Les vendanges de l'amour", scris de Danyel Gérard.

Au urmat melodiile "Ivan, Boris et moi", "Il a neigé sur Yesterday" (cântec-omagiu pentru The Beatles), "Viens sur la montagne", "Marie douceur, Marie colère", "Que calor la vida".

Marie Laforê revenise pe scenă, în 2006, cu un concert la Teatrul Bouffes-Parisiens.

În afară de fiica sa Lisa Azuelos, cunoscuta regizoare a filmului LOL, artista lasă în urmă alţi doi fii: Jean-Mehdi-Abraham Azuelos, născut tot din relaţia ei cu omul de afaceri Judas Azuelos, şi Eˆve-Marie-Deborah, rod al căsătoriei sale cu Alain Kahn-Sriber.