Numire controversată în Guvernul Orban: Mihail Veștea, avere de 100 de milioane de euro pe numele rudelor

Wednesday, 11 December 2019, 21:27 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Liberalul Mihail Veştea a fost numit miercuri secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, de către premierul Ludovic Orban. Mihail Veștea are o avere impresionantă, de 100 de milioane de euro, toate pe numele rudelor, în timp ce în declarația sa de avere se laudă doar cu un Oltcit, scrie flux24.ro

Mihail Veștea este vărul președintelui Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea, tot membru PNL. Numele lui Mihail Veștea, fost primar al Predealului, a fost legat de numeroase afaceri dubioase, susține aceeași publicație.

Chiar dacă în declaraţia sa de avere se laudă doar cu un Oltcit, politicianul a desfăşurat afaceri de zeci de milioane de euro, toate prin intermediul soţiei, fiicei şi surorii sale, potrivit flux24.ro.

Liberalul a fost primarul Predealului între anii 1992 şi 2008, iar de atunci este consilier judeţean. A fost și vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov în perioada 2012-2016.

În urmă cu câțiva ani,  a fost acuzat că în timpul administrației sale retrocedările realizate ar fi depășit o suprafaţă de teren mai mare decât cea reală a orașului Predealului. A fost anchetat în mai multe dosare privind retrocedări ilegale în Predeal, dar a scăpat de răspundere penală graţie prescrierii.

Mai multe detalii pe flux24.ro.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-12 11:36:10
Constantin Gadea

TREBUIE RECUPERATE PREJUDICIILE ADUSE TARII DE MEGAESCROCI. DRAGNEA SA FIE JUDECAT pentru faptele infractionale din dosarele penale: Tel Drum, Hotelul Turris, GAS Salcia, Insula Belina, Afacerea Brazilia, Jaful de la Ministerul Dezvoltarii, Podul nereparat, Concesiunile de terenuri agricole si de paduri din Teleorman, Blocul cu patru etaje din Bucuresti si cate or mai fi altele. Dar fara taraganarea care dureaza de ani multi. SECURISTUL DAN VOICULESCU sa fie rejudecat in dosarul ICA, in care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare si la despagubirea statului roman cu 60 de milioane de euro pentru prejudiciile aduse tarii cand a furat Institutul de Cercetari Alimentare. Megaescrocul a fost eliberat din inchisoare in mod fraudulos, fara sa achite datoria de 60 de milioane de euro statului. Si mai trebuie judecat si in dosarul Crescent, pentru delapidarea a trei sute de milioane de dolari, obtinuti din vanzarea activelor filialelor Securitatii si din sumele sosite de la

Alte articole din: POLITICĂ