Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noul premier al Greciei sare în apărarea lui Vladimir Putin

Wednesday, 28 January 2015, 09:36 Sursă: REALITATEA.NET

"Declaraţia şefilor de stat şi de guverne a UE publicată astăzi (marţi) a fost difuzată ocolind procedura normală vizând să garanteze consensul statelor membre şi fără consimţământul Greciei", afirmă într-un comunicat Cabinetul lui Tsipras, instalat luni la conducerea Guvernului grec, după victoria pe care a obţinut-o luni în alegerile legislative anticipate.

Această declaraţie "nu are asentimentul Greciei", se arată în comunicat.

Tsipras i-a transmis "nemulţumirea" Atenei lui Mogherini într-o convorbire telefonică. Reprezentanţa UE în Grecia a fost, de asemenea, informată.

O sursă europeană a dat asigurări pentru AFP că "procedura a fost respectată şi că toate ţările au fost consultate".

Procedura respectivă nu este scrisă, ca în cazul actelor legale şi cu caracter constrângător, ci are la bază principiul "cine nu spune nimic, consimte".

Iniţiativa europeană cu privire la Rusia a intervenit în plină tranziţie în plină tranziţie între Guvernul lui Antonis Samaras şi noul Guvern condus de către liderul Syriza (stânga radicală), care a depus jurământul marţi.

Poziţia pe care o va adopta Guvernul Syriza faţă de Moscova reprezintă o sursă de îngrijorare, în contextul în care partidul este criticat din cauza unei simpatii faţă de ruşi. În primăvara lui 2014, în perioada de vârf a crizei ucrainene, Tsipras a fost la Moscova, unde a fost primit de către membri ai Guvernului.

Ambasadorul Rusiei la Atena a fost primul, încă de luni, care a recunoscut învingătorul alegerilor legislative. Tsipras l-a primit marţi pe ambasadorul Chinei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL