Noul CORONAVIRUS închide orașul Wuhan. Bilanțul victimelor: 17 decese și peste 2.000 de oameni infectați

Wednesday, 22 January 2020, 21:59 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

 

Autobuzul, metroul, feribotul și rețelele de transport a pasagerilor pe distanțe lungi vor fi suspendate de joi, 23 ianuarie de la ora locală 10.00, iar stațiile de tren și aeroportul vor fi închise pentru pasagerii care pleacă, a anunțat televiziunea de stat.

Guvernul cere cetățenilor să nu părăsească orașul decât dacă există circumstanțe speciale, potrivit mass-mediei de stat, care citează grupul operativ creat de guvern de la izbucnirea epidemiei, relatează Mediafax.

Bilanțul victimelor coronavirusului a ajuns la 17 morți în China, alimentând astfel temerile la nivel global legate de răspândirea bolii despre care se presupune că a fost transmisă de la animale la om.

Epidemia a izbucnit în orașul Wuhan, din centrul Chinei, însă virusul s-a răspândit, fiind depistate cazuri și în SUA, Thailanda și Japonia.

China a confirmat, miercuri, 473 de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Miercuri dimineața, autoritățile chineze raportau 9 decese și 440 de noi cazuri de persoane infectate.

Alte 2.197 de persoane care au intrat în contact cu persoane infectate au fost plasate în carantină, iar dintre acestea 765 au fost deja scoase de sub observație, întrucât nu au prezentat simptome ale infecției, a anunțat Li Bin, vicepreședintele Comisiei Naționale de Sănătate.

Oficialul a adăugat că există indicii potrivit cărora virusul se transmite pe cale aeriană. Anterior, autoritățile chineze din domeniul medical anunțaseră că virusul se transmite de la om la om. Beijingul a anunțat că a luat măsuri pentru a controla răspândirea virusului în spitale.

Organizația Mondială a Sănătății a organizat miercuri o ședință de urgență pentru a hotărî dacă îmbolnăvirile cu noua tulpină de coronavirus reprezintă o urgență medicală mondială.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE