Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noul an școlar. Fără manuale la clasa a IV-a în Bacău

Saturday, 10 September 2016, 16:27 Sursă: REALITATEA.NET

Peste cinci mii de elevi de clasa a patra, din judeţul Bacău, nu vor primi luni, în prima zi de şcoală, toate manualele. La patru dintre cele 14 materii pe care şcolarii le au de studiat nu vor avea cărţi la timp.

Chiar dacă unii părinţi vor să scoată bani din buzunar pentru restul manualelor, asta pe lângă rechizite, ghiozdane şi uniforme, în librării încă nu au ajuns ediţiile noi. Cadrele didactice vor fi nevoite să găsească soluţii pentru a-şi putea ţine orele.

"Cam ciudat un pic, dar cred că ne obişnuiesc ăştia, treptat, treptat să luăm tot ce trebuie la copii pentru şcoală, să nu mai dea nimic. Aţi început cumpărăturile pentru anul şcolar. Da, vă daţi seama, s-a mai cumpărat ce le trebuia, ghiozdane, caiete", a explicat un părinte.

"E o situaţie dificilă pentru începutul de an şcolar. În primul rând pentru că nu au sosit manualele. Datoria noastră, a dascălilor ar fi în primul rând să le prezentăm manualele copiilor în prima zi de şcoală şi apoi să le parcurgem cu drag. Probabil până vom avea aceste manuale, vom parcurge o bine știută perioadă de recapitulare", a spus o învățătoare.

Dacă anul acesta manualalele de clasa a patra nu au fost încă repartizate unităţilor de învăţământ, anul trecut, elevii claselor a 3-a şi-au primit o parte din cărţi abia la mijlocul semestrului.

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL