Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nouă deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Jiu, confirmaţi cu COVID-19

Saturday, 28 November 2020, 15:57 Sursă: Realitatea.net

Totul a pornit în urma confirmării unui caz de infectare cu COVID-19 în rândul deținuților, fapt pentru care conducerea instituției a dispus, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către DSP Gorj, testarea a nouă persoane private de libertate.
 
Rezultatele au relevat alte opt cazuri pozitive de coronavirus, astfel că a fost dispusă transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific.
 
"Menţionăm că cele opt persoane depistate pozitiv se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere, fiind contacţi direcţi ai deţinutului confirmat pozitiv în data de 25.11.2020. Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical. Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim", se arată într-un comunicat de presă remis de reprezentanții penitenciarului.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL