Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nou record de cazuri Covid-19 în Israel, în ciuda carantinei

Thursday, 01 October 2020, 19:41 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

În doar 24 de ore, în Israel s-au înregistrat 8.919 infectări, la aproximativ 68.000 de teste făcute.
În plus, rata de infectare este foarte ridicată în această ţară cu nouă milioane de locuitori. Aproximativ 13,6% din rezultate sunt pozitive, un procent care aproape se dublează în cazul populaţiilor ultraortodoxe, notează Agerpres.

Bilanțul total depășește 248.135 de cazuri de Covid-19, dintre care 68.810 sunt active, și 1.571 de decese. O treime din decese s-au înregistrat în ultima lună. 

Spitalele nu sunt încă în pragul colapsului, dar capacitatea lor este pusă sub o mare presiune. 810 dintre pacienţii spitalizaţi sunt în stare gravă, 206 fiind conectaţi la ventilatoare - depăşind astfel pragul de 800 de pacienţi gravi pe care autorităţile l-au marcat cu linie roşie pentru sustenabilitatea sistemului sanitar.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut ca spitalele să se pregătească pentru o eventuală creștere a numărului de pacienţi în stare gravă cu până la 5.000, de şase ori mai mult decât capacitatea lor normală. Șeful guvernului a avertizat și că unele dintre restricţii ar putea fi prelungite inclusiv un an.

Israel a fost prima țară din lume care a reimpus carantina națională din cauza exploziei cazurilor de Covid-19.
Prima carantină a fost impusă în țară la sfârşitul lunii martie şi a fost ridicată în mai, când numărul cazurilor zilnice era de aproximativ 20. Ulterior, liderii israelieni au admis că au renunțat prea devreme la restricțiile dure de teamă ca daunele economice să nu fie mult prea mari. Modul în care a fost gestionată criza până acum a scos mii de oameni în stradă. 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL