Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nou director general la METROREX! Mariana Miclăuș, DEMISIE după ratarea inaugurării Metroului din Drumul Taberei

Thursday, 02 July 2020, 16:57 Sursă: realitatea.net

 

Gabriel Mocanu, noul director general interimar al Metroului bucureștean, are 52 de ani și este din mai 2013 director al Direcției de Infrastructură din Metrorex, conform CV-ului propriu. Anterior, acesta a mai deținut chiar funcția de director general, în perioada mai 2007 - decembrie 2008. Mocanu lucrează pentru Metrorex din 1994. Este inginer, absolvind Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București. De asemenea, a absolvit și cursurile post-universitare ale Colegiului Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare Carol I.

Într-un comunicat al MT, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, sugerează motivul demisiei Marianei Miclăuș din fruntea Metroului bucureștean.

„Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință, astăzi 02.07.2020, a luat act de demisia doamnei Mariana Miclăuș și a numit un nou director general interimar, în persoana domnului Gabriel Mocanu. Domnul Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex”, anunță Ministerul Transporturilor.

„Așa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important și o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei - Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuș în funcția de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuții tehnice cu toți factorii implicați, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenția asupra termenului de finalizare și darea în circulație cu călători, iar cei care vor greși trebuie să plătească”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

„După ce toți cei implicați m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforțat, i-am transmis doamnei director Miclăuș că, din acel moment, va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuș a înțeles că atunci când ești într-o funcție de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îți asumi și eșecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toți cei care nu își fac treaba și cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toți trebuie să înțeleagă că sunt puși în funcții să presteze un serviciu public în interesul românilor”, a mai spus ministrul Bode.

Miclăuș a fost numită provizoriu la conducerea METROREX din 12 noiembrie 2019, după ce a expirat mandatul de director general provizoriu al lui Marin Aldea. Mariana Miclăuş a condus înainte anterior Serviciul Managementul Finanţărilor Externe, având o experienţă de peste 30 de ani în cadrul societăţii. Ea a fost prima femeie aflată până în prezent la conducerea companiei.

Marin Aldea a preluat conducerea companiei Metrorex la începutului lunii iulie 2019, înlocuindu-l pe Dumitru Şodolescu. Aldea a mai deţinut această funcţie în 2017.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL