Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi restricții anti-Covid în Londra, de sâmbătă. Primarul Sadiq Khan: Ne așteaptă o iarnă dificilă!

Thursday, 15 October 2020, 17:36 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Londra trece astfel la nivelul 2 de alertă, în cadrul sistemului pe trei nivele stabilit de guvern.

Locuitorii Londrei nu se vor mai putea întâlni în spaţii închise cu persoane din alte gospodării. Interdicția va fi valabilă atât pentru locuinţele private, cât şi în cazul barurilor și restaurantelor. În privința întâlnirilor din spațiile publice deschise, acestea vor fi posibile cu participarea a maximum șase persoane.

”Virusul se răspândeşte rapid peste tot în oraşul nostru. Nimeni nu doreşte noi restricţii, dar acestea sunt necesare pentru a proteja vieţile londonezilor”, a declarat primarul, care le-a cerut locuitorilor să evite cât se poate de mult transportul public şi deplasările.

”Trebuie să-i avertizez pe londonezi că avem o iarnă dificilă în faţa noastră”, a adăugat edilul din Londra, citat de Agerpres. Acesta a solicitat guvernului revenirea la carantină, însă echipa lui Boris Johnson preferă, momentan, să aplice restricțiile gradual și regional.

Noile restricții au fost impuse în contextul în care, în ultimele zile, mai multe cartiere ale Londrei au depăşit pragul de 100 de cazuri de infectare la 100.000 de locuitori. Joi, Marea Britanie a raportat 18.980 de noi cazuri de contaminare și 138 de decese. Bilanțul epidemiei din țară depășește 654.645 de infectări și 43.155 de decese.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL