Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Tudose, insensibil la protestul APIA: "Un director dintr-un județ, plătit cât un ministru"

Tuesday, 28 November 2017, 08:36 Sursă: REALITATEA.NET

În cadrul ședinței de Guvern, premierul Mihai Tudose a tratat cu ironie protestele angajaților APIA din fața Executivului, spunând că "unul dintre domnii din piață" are un salariu cât un ministru:

„Apropo de salarizare, sunt niște manifestații în fața Guvernului. E informație publică. Cât are unul dintre domnii din piață? 12.498 de lei salariul lunar. Un director de la APIA din teritoriu! Li se pare puțin. Nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un județ, care ia cât un ministru", a declarat Mihai Tudose, în ședința de Guvern.

Sute de angajaţi ai APIA din ţară au protestat miercuri, în faţa Guvernului, solicitând ca personalul centrelor judeţene să fie salarizat pe grila administraţiei centrale și salariile să nu fie tăiate după 1 ianuarie 2018.

Primaria Capitalei a refuzat, însă, să acorde autorizațiile necesare pentru proteste, invocând "activități spontane". Cererea de autorizarea a protestului de astăzi care se desfăsoara in Piața Victoriei a fost depusă de Sindicatul APIA, membru CNS Cartel ALFA.

"Introducerea fenomenului aleatoriu constituie cea mai originală formă de interpretare a legii, întâlnită din 1991 pnă astăzi în materie de invocare a refuzului unui protest", a declarat Octavian Mateescu, liderul federaţiei sindicale din Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA).

Aproximativ 500 de angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) din ţară au protestat și săptămâna trecută în faţa Ministerului Agriculturii, ei fiind nemulţumiţi de faptul că, anul viitor, salariile vor scădea cu până la 30%. Protestatarii au solicitat ca personalul centrelor judeţene să fie salarizat pe grila administraţiei centrale.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaţilor APIA „să stea liniştiţi şi să muncească în folosul şi pentru fermieri pentru că sunt plătiţi la zi şi au nivele de retribuţie respectabile şi meritate".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL