Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Ce trebuie să iei cu tine la Biserică în Noaptea de Înviere? E foarte important!

Saturday, 27 April 2019, 16:59 Sursă: REALITATEA.NET

NOAPTEA DE ÎNVIERE 2019. De Paşti, există credinţa că cerurile se deschid, permiţând sufletelor celor morţi să se întoarcă acasă, pentru a-şi proteja rudele dragi.

De Paşti se aşeză o bucăţică de fier sub prag, ca o protecţie pentru casă.

Dacă prima persoană care îţi intră în casă este bărbat, vei avea noroc tot anul. 

MESAJE DE PAŞTE. Sărbători fericite încărcate de lumină, seninătate, bucurie și dragoste! 

NOAPTEA DE ÎNVIERE 2019. În noaptea de sâmbătă spre duminică credincioşii merg la biserică pentru a primi lumina Lui Hristos. Fiecare îşi pregăteşte o lumânare, care poate fi și o candelă, pe care o va aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar. Această lumânare va rămane aprinsă tot timpul săvârşirii Sfintei Învieri, după care fiecare om se întoarce acasă cu lumânarea aprinsă.

NOAPTEA DE ÎNVIERE 2019. Ce facem cu ouăle vopsite

NOAPTEA DE ÎNVIERE 2019. Cei care ciocnesc ouă în noaptea de Înviere se vor întâlni pe lumea cealaltă. De asemenea, se zice că oul crăpat trebuie să îl dai celui care ți l-a spart, altfel îl vei mânca stricat în viață de apoi. Dacă descoperi un ou cu două gălbenușuri e semn de căsătorie. În vremurile străvechi oul era oferit cadou, fiind considerat un simbol al echilibrului și al renașterii naturii.

NOAPTEA DE ÎNVIERE 2019. Lumânarea de Înviere

NOAPTEA DE ÎNVIERE 2019. Lumânarea este poate cel mai important simbol al Învierii. Ea reprezintă biruința vieții asupra morții și a binelui asupra râului. Tradiția spune că după slujbă, lumânarea trebuie adusă acasă aprinsă. Nu se aruncă, ci este păstrată cu sfințenie pentru a fi aprinsă la necazuri. Conform credinței populare, lumânarea de Înviere se aprinde în față unei icoane în caz de primejdie sau dificultate, la cutremure și furtuni. 

URĂRI DE PAŞTE // Trimite-le celor dragi un mesaj frumos de Înviere

NOAPTEA DE ÎNVIERE 2019.  Apa

Când mergi la biserică e bine să aduci cu tine apa sfințită. După noaptea Învierii pastreaz-o, căci îți va aduce noroc. În tradiție se zice că apa păstrată de la slujbă de Paște căpăta proprietăți vindecătoare. Este bună în caz de boală, deoarece îndepărtează suferința.

NOAPTEA DE ÎNVIERE 2019. De ce trebuie să eviți certurile în noaptea de Înviere

NOAPTEA DE ÎNVIERE 2019. Nu e bine să te cerți în noaptea de Paște. Se zice trebuie să primești Învierea Domnului cu bucurie și optimism în suflet. Dacă ești certat cu cineva ar trebui să faci pace, că să nu te prindă Învierea supărat. Cei care înjură sau blesteamă în această noapte sfântă vor fi urmăriți de ghinioane.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL