Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noaptea Cercetătorilor. Programul evenimentelor din această seară

Friday, 25 September 2015, 16:54 Sursă: REALITATEA.NET

Noaptea Cercetătorilor. Astfel, pe 25 septembrie, în centrele acestor oraşe va începe o călătoria științifică, însoțită de cercetători, exploratori, inventatori, oameni de știință și scriitori.

Noaptea Cercetătorilor. Participanţii la Noaptea Cercetătorilor vor asista la experimente trăsnite, conferințe fascinante și concursuri, putând interacționa cu cele mai recente inovații tehnice și testa inspirația și creativitatea în universul științific.

Noaptea Cercetătorilor. Ediția din acest an a Nopții Cercetătorilor propune două abordări complementare dictate de doua echipe organizatoare diferite:

Noaptea Cercetătorilor - #Researchers for Humanity, pe scurt #R4H, propune o noua abordare a interacțiunii dintre publicul larg și lumea cercetătorilor prin activități și informații legate de modul în care cercetarea științifică contribuie la progresului umanității.

Conceptul este integrat în ediția din 2015 a Nopții Cercetătorilor și va fi continuat după Noaptea Cercetătorilor prin ateliere și întâlniri între tineri și cercetători.

Noaptea Cercetătorilor - #doyouspeakscience, aduce în contact cercetătorii și publicul larg prin intermediul limbajului universal al științei.

Noaptea Cercetătorilor. Programul complet al evenimentului îl puteţi consulta AICI.


Noaptea Cercetătorilor este una dintre cele mai populare iniţiative ale Uniunii Europene, care vizează publicul larg şi urmăreşte să faciliteze interacţiunea cu ştiinţa într-un mod amuzant.

Noaptea Cercetătorilor. Începând cu 2006, Noaptea Cercetătorilor există ca şi proiect independent din seria Acţiunilor Marie Curie, bucurându-se de un mare succes. În 2011 s-au inregistrat 800 de locaţii participante în 320 de oraşe europene, numărul total de vizitatori atraşi de-a lungul timpului ajungând la 1,5 milioane.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL