NINEL POTÂRCĂ, EVACUAT dintr-unul din palatele din Târgu Jiu, din cauza unui împrumut neachitat

Thursday, 27 March 2014, 17:08 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Mai multe echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei Gorj au venit, joi, la domiciliul familiei lui Constantin Ninel Potârcă din cartierul Meteora din Târgu Jiu, pentru a se asigura că în curtea care separă cele două palate nu va avea loc vreun incident, după ce mai multe femei au început să vocifereze.

Fostul candidat la Preşedinţia României, aflat în arest preventiv la domiciliu, nu a făcut nicio declaraţie cu privire la cele întâmplate.

Executorul judecătoresc Adriana Budara, de la Craiova, a arătat, într-un comunicat de presă, că acţiunea a vizat punerea în executare a unui titlu de evacuare a debitoarei Gabriela Radu, soţia lui Ninel Potârcă, în favoarea firmei Romfertil SRL Brăila.

Ninel Potârcă a împrumutat, în 2007, de la patronul firmei respective 400.000 de lei în numele soţiei sale, bani pe care nu i-a mai restituit.

Anul trecut, un alt executor judecătoresc a încercat să-l evacueze pe Ninel Potârcă din palat, la acţiune participând şi patronul firmei Romfertil George Becu. Atunci, evacuarea a fost amânată după ce Becu a acceptat să fie alocat un termen în care bunurile din imobil să fie evacuate.

Constantin Ninel Potârcă declara la acel moment că va contesta în instanţă acţiunea de executare silită, lucru pe care însă nu l-a făcut, a precizat, joi, executorul judecătoresc Adriana Budara.

În prezent, Potârcă se află în arest la domiciliu într-un dosar în care este judecat pentru dare de mită. El a fost arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce oferea 5.000 de lei unui lichidator judiciar din Târgu Jiu. În acest caz a fost arestat şi unul dintre fraţii lui Potârcă, Gheorghe Potârcă, proprietar de drept al palatului care a fost executat silit, acesta decedând ulterior.

Gheorghe Potârcă a încheiat un act de vânzare-cumpărare cu Gabriela Radu pentru imobilul respectiv, iar Constantin Ninel Potârcă a girat cu clădirea pentru a obţine împrumutul de la George Becu. Ulterior, Gabriela Radu a anulat actul de vânzare-cumpărare în instanţă, iar Gheorghe Potârcă a redevenit proprietar, însă omul de afaceri din Brăila a avut câştig de cauză la instanţă şi şi-a câştigat dreptul de a executa silit clădirea în contul datoriei neplătite de fostul candidat la Preşedinţia României.

Constantin Ninel Potârcă şi familia sa vor locui aum într-o altă clădire aflată în aceeaşi curte, şi această locuinţă fiind pusă însă sub sechestru de procurorii DNA, într-un dosar de evaziune fiscală în care Potârcă este judecat.

Constantin Ninel Potârcă este judecat în patru dosare penale atât la Înalta Curte de Casație și Justiție, cât și la Tribunalul Gorj, unul dintre ele fiind cel în care Potârcă se află în arest la domiciliu și este acuzat de dare de mită.

Celelalte trei dosare sunt pentru evaziune fiscală, în fiecare dintre ele prejudiciul fiind de peste un milion de euro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri