Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicolae Ciucă, recompensat cu cea mai importantă medalie civilă americană. Anunțul ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman

Friday, 04 December 2020, 16:09 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Pe 15 decembrie, îi dăm ministrului Ciucă cea mai mare mare medalie americană civilă, ”The Medal of Merit”, pentru ceea ce a făcut când a fost şeful Apărării. Suntem foarte mândri de el şi România trebuie să fie foarte mândră de el. Suntem foarte mândri de el şi România trebuie să fie foarte mândră de el”, a declarat ambasadorul SUA.

Zuckerman a subliniat că țara noastră are un rol important pentru strategia SUA și a NATO și că, împreună cu Polonia, cu care formează flancul de Est, ”protejează Europa”. 

”Strategic, pentru America, (România - n.red) este unul din cei mai buni prieteni, nu numai militar, dar şi economic. Aţi văzut proiectul de la Cernavodă, un proiect de 8 miliarde de dolari, pentru care noi suntem pregătiţi să finanţăm 7 miliarde de dolari prin EXIM (n.red.: Banca de Export-Import a SUA). Unul din lucrurile pe care îl vom discuta luni şi marţi este autostrada şi calea ferată de la Constanţa prin Bucureşti, care va uni Constanţa cu Gdansk (Polonia), care e foarte importantă pentru dezvoltare, nu numai pentru această regiune, ci pentru toată România. Vor fi ramuri din această autostradă şi vor fi legate oraşe ca Iaşi, Timişoara şi altele, ca România să poată fi, până la urmă, un lider în Europa, unde ar fi trebuit să fie de mulţi ani şi nu a fost acolo. Împingem dezvoltarea economică care este la fel de importantă, dacă nu mai importantă decât dezvoltarea de apărare militară”, a adăugat ambasadorul SUA, prezent la Calafat, unde a vizitat portul alături de primarul Dorel Mituleţu. Printre cei prezenți la eveniment s-au aflat și miniștrii Apărării și cel al Economiei, Nicolae Ciucă și Virgil Popescu. Ambasadorul va mai avea vineri, la Craiova, o întâlnire cu oameni de afaceri din judeţul Dolj, transmite Agerpres. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL