Nici Pinocchio nu minte ca Trump! Iată câte afirmații false face pe zi

Wednesday, 15 November 2017, 15:41, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele american Donald Trump a fost în repetate rânduri acuzat că face afirmații false și că manipulează opinia publică. Jurnaliștii americani au realizat și o statistică. Astfel, Trump a făcut 1.628 de declarații false sau mincinoase în cursul celor 298 de zile de la învestirea sa în funcție, ceea ce reprezintă aproximativ 5,5 minciuni pe zi, conform unui calcul apărut în  Washington Post.

Adaugă părerea ta

Dacă își va menține ritmul, se așteaptă că Trump să ajungă la 2.000 de declarații mincinoase în primul său an de mandat și la 8.000 de minciuni până la sfârșitul mandatului.

Washington Post mai observă că frecvența minciunilor lui Trump a crescut semnificativ în ultima lună, atingând 9 declarații false pe zi. Numărul lor atât de mare se explică și prin faptul că Donald Trump se repetă adeseori. Deci, Trump a pronunțat de trei sau patru ori aceleași 50 de minciuni.

Washington Post precizează că Trump comite cele mai multe erori sau falsuri atunci când vorbește despre nivelul șomajului din SUA, taxe, piața bursieră americană și programul de sănătate Obamacare.