Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nici a cincea oară n-a fost cu noroc pentru Adina Florea

Tuesday, 17 September 2019, 18:09 Sursă: REALITATEA.NET

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat pentru a cincea oară validarea numirii Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Decizia a fost luată la solicitarea unor membri ai CSM. Au fost 10 voturi pentru amânare şi 9 voturi împotriva amânării.

Amânarea a fost solicitată iniţiatl de judecătoarea Andrea Chiş, aceasta motivând că la mapă nu existau toate documentele concursului. Ulterior, procurorul militar Bogdan Pîrlog a formulat o contestaţie la concurs. Pe fond, s-a invocat o aşa-zisă nelagalitate în organizarea concursului, din cauza nerespectării unor termene.

Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan judecător la Curtea Constituţională, ea clasându-se pe primul loc după susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor funcţiei de conducere. 

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat, marţi, că există două concluzii preliminare majoritare ale grupului de lucru din cadrul MJ privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care nu susţin funcţionarea SIIJ în actuala formă.

"Acum ceva vreme am constituit un grup de lucru interministerial la nivelul Ministerului Justiţiei, coordonat direct de către ministrul Justiţiei. (...) Ca şi puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atât de la instituţiile relevante din sistemul judiciar - toate de altfel, cât şi de la asociaţiile profesionale. Această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisiei de la Veneţia şi alte recomandări venite de la fiecare român care ne-a scris în această perioadă. (...) Noi terminăm această analiză, acest raport în perioada următoare, sper în maxim 2 săptămâni. Vă spun din concluziile preliminare că sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea, şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii (Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie - n.r.). Acestea sunt concluziile preliminare", a declarat Ana Birchall la CSM.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL