Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru nu exclude posibilitatea ca și la alte spitale din țară să fie dispuse conduceri militare, dacă situația o va cere

Friday, 10 April 2020, 14:17 Sursă: Realitatea.NET

"Fiecare unitate medicală din această ţară este evaluată separat. În măsura în care vedem că un management civil nu merge sau acel management civil ne cere ajutorul demisionând, aşa cum s-a întâmplat în celelalte unităţi medicale, luăm în calcul şi acest lucru (desemnarea unei conduceri militare - n.r.)", a afirmat Tătaru, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a numit-o, vineri, în funcţia de manager la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pe Daniela Marcoci, care a lucrat în ultima perioadă ca medic epidemiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava.

Tătaru a declarat că schimbarea managerului nu este politică şi are rolul de a limita focarul din spitalul din Piatra-Neamţ.

"Am venit pentru un focar de transmitere în Spitalul Judeţean şi pentru a repune pe poziţie o anchetă epidemiologică, a repune nişte circuite şi pentru a da încredere personalului medical. Avem 34 de cadre medicale, între care 8 medici, care sunt infectaţi. Avem 31 de cadre medicale în izolare la domiciliu", a declarat ministrul Sănătăţii, subliniind că personalul medical din unitatea sanitară va fi testat în totalitate.

Până în prezent, conduceri militare au fost dispuse în Suceava, Deva și București. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL