Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru, ANUNȚ despre evoluția epidemiei de coronavirus: când va scădea numărul de îmbolnăviri

Monday, 03 August 2020, 20:31 Sursă: realitatea.net, Hotnews.ro

Autor: Ioana Stanescu

 

Luni, într-o conferință de presă la Galați, ministrul Sănătății a spus că numărul de cazuri de Covid-19 ar putea să scadă peste cel mult o săptămână și jumătate, relatează HotNews.ro.

„Ţine foarte mult de comportamentul fiecăruia dintre noi. În măsura în care oamenii vor respecta măsurile de protecţie nou-instituite, inclusiv purtarea măştii de protecţie în aer liber, s-ar putea înregistra o scădere a numărului de îmbolnăviri. Asta ar însemna ca într-o săptămână şi jumătate să avem un platou urmat de o scădere a numărului de cazuri”, a declarat, luni, la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În caz contrar, spitalele vor fi foarte aglomerate, mai avertizează ministrul Tătaru.

„Dacă nu vor respecta regulile, vom vedea de la o zi la alta un număr crescător de cazuri care vor sufoca unităţile medicale, în special Terapia Intensivă. Atunci va fi un pic mai dificil”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Luni a fost prima zi în care bilanțul zilnic al cazurilor confirmate cu noul coronavirus a fost sub 1.000 după 12 zile consecutive cu peste o mie de noi cazuri. Pe 3 august au fost raportate 823 de noi cazuri de COVID-19. La nivel național, până pe 3 august au fost confirmate 54.009 de cazuri de COVID-19 de la începutul epidemiei, în februarie, dintre care 2.432 au murit. Pe de altă parte, din totalul celor confirmați cu noul coronavirus în România, peste jumătate s-au vindecat, mai exact 27.750 de persoane.

Duminică, 2 august, a fost a 12-a zi consecutivă în care au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri noi zilnice. Depășirea numărului de 1.000 de cazuri a început din 22 iulie - 1.030. Duminică au fost raportate 1.075 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus și 34 de decese. Până pe 2 august, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 2.413 au decedat. Pe de altă parte, 27.592 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL