Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tătaru: ”309 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt pe respiraţie artificială invazivă” - Controale ale Inspecţiei de Stat în spitale

Monday, 16 November 2020, 19:23 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

“Din totalul de 1.149 de pacienţi care se află în Terapie Intensivă 309 sunt pe respiraţie artificială invazivă. 350 sunt pe SIPAP şi restul sunt pe diverse surse de oxigen-terapie. Cei care sunt pe oxigeno-terapie pot fi într-o secţie intermediară, dar alăturată secţiei de Terapie Intensivă. După cum ştim din activitatea curentă orice pacient cu insuficienţă respiratorie de un anumit grad poate decompensa şi atunci să fie în apropiere pentru a putea fi preluat. Recomandarea a fost ca aceste secţii de Terapie intermediară să aibă totuşi şi ventilatoare arondate ca la un moment dat, dacă decompensează, să putem trece acel pacient pe invaziv”, a afirmat ministrul, la sediul Ministerului Sănătății.

“Noi aveam în Terapie Intensivă încă de săptămâna trecută controale ale Inspecţiei de Stat pentru evaluarea acestor paturi de Terapie Intensivă. De astăzi, în controale se alătură şi cei de la ISU şi cei de la ANMDMR, care vor evalua şi verifica inclusiv toată aparatura şi reţele”, a spus Nelu Tătaru.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL