Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Mugur Mihăescu, supărat foc pe legea antifumat. Dacă sunt fumător, nu trebuie să mă arunci în stradă

Tuesday, 15 March 2016, 17:10 Sursă: REALITATEA.NET

Patronii de cluburi nu sunt deloc mulţumiţi de situaţie, unii dintre ei se aşteaptă ca afacerea lor să aibă de suferit. Spre exemplu, Mugur Mihăescu, actor şi proprietar de club în Centrul Vechi, spune că legea antifumat discriminează fumătorii, scrie Mediafax.ro.

„Categoric se face discriminare, ne aşteptăm să ne scadă numărul de clienţi. Trebuie să fie loc pentru toată lumea, nu sunt un ciumat dacă sunt fumător, nu trebuie să mă arunci în stradă. Sunt curios cum se va aplica legea asta europeană la ţară. Ca fapt divers, am fost în Bremen acum două zile, se fuma în toate bodegile, cu legile lor cu tot”, a spus cu o notă de supărare în voce, patronul de club.

De altfel, el se aşteaptă ca legea să fie amendată pe viitor, pentru a fi ceva mai permisivă, şi nu este singurul. Expertul în turism Traian Bădulescu, managing partner la Innovation Travel, spune, de asemenea, că se aşteaptă la o ameliorare a legii, considerată a fi una dintre cele mai stricte din Europa în acest sens. El spune că efectele aplicării legii pot fi de două feluri.

În primul rând, având în vedere că vine vremea caldă, acesta spune că vom vedea şi mai multe terase întinse pe spaţii şi mai mari, acestea fiind singurul loc public unde se va mai putea fuma, adică în spaţiu deschis. În al doilea rând, va scădea consumul de tutun. „Cred că terasele vor fi asaltate şi vom fuma mai puţin, nu vom mai aprinde ţigară după ţigară când ieşim în oraş. De asemenea, mă aştept ca, pe termen lung, să vedem că tot mai puţini tineri se apucă de fumat”, a spus expertul. El se aşteaptă ca în funcţie de efectele pe care le vom vedea, legea să mai fie modificată pe viitor. O soluţie pentru fumători, mai spune Bădulescu, ar putea fi cluburile private.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL