Mobilizare uriașă de forțe la metrou

Friday, 12 April 2019, 07:47 Sursă: REALITATEA.NET

Mobilizare uriașă de forțe, azi-noapte, în Capitală. Militari, pompieri și voluntari, în total peste 250 de persoane, au sărit în ajutorul victimelor unui conflict armat care a avut loc la metrou. Din fericire, nu a fost vorba decât despre o simulare: cel mai mare exercițiu medical din istoria NATO! Zeci de ambulanțe au împânzit zona Piața Romană, unde a fost instalat și un spital militar mobil, în clădirea Academiei de Studii Economice.

Adaugă părerea ta

Potrivit scenariulii, în noaptea dinspre 11 spre 12 aprilie, a fost organizat  un amplu exercițiu la metrou, stația Romană, menit să testeze capabilitățile specifice misiunilor de căutare şi localizare a victimelor, evaluarea funcţiilor vitale, imobilizarea acestora şi evacuarea în afara zonei de risc, transportul şi predarea în vederea acordării asistenței medicale de urgență.

Pentru gestionarea acestui eveniment, cu peste 200 de victime implicate, au fost alocate două echipe de căutare-salvare, autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil, precum și un număr impresionant de echipaje de prim ajutor și terapie intensivă mobilă.

La această secvență care are ca scop acțiunea coerentă și combinată a entităților medicale militare și civile, atât naționale cât și multinaționale, bazată pe un scenariu pe o intervenție tip art.V/III NATO,  a participat Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ,,DR. CAROL DAVILLA”, București, cu 70 medici militari și personal auxiliar, 10 ambulanțe, 1 autocamion cu un grup generator.