Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătății a cerut Comisiei Europene vaccin anti-covid pentru jumătate din populaţia României. Câte doze îi vor reveni țării noastre

Thursday, 03 September 2020, 13:24 Sursă: Realitatea.NET

”Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”, a declarat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Primii beneficiari ai tranșei inițiale vor fi categoriile vulnerabile şi cele profesionale (cadre medicale şi cadrele didactice).

Nelu Tătaru a efectuat, joi, o vizită în judeţul Prahova, mergând la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în condiţiile în care, în ultima perioadă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, personalul insuficient şi la fel şi aparatura folosită.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL