Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătății: Legea vaccinării este necesară

Friday, 28 April 2017, 14:51 Sursă: REALITATEA.NET

"Este necesar să avem o lege a vaccinării pentru că suntem într-o situație specială față de celelalte țări din Europa, acoperirea vaccinală a scăzut nepermis de mult și suntem în pericolul de a se declanșa epidemia", a spus Bodog.

Referindu-se la radioterapie, Bodog a spus că vor fi create 12 centre de radioterapie în țară, pentru unele dintre acestea fiind demarată procedura de achiziție.

"Pentru unele dintre ele am demarat deja procedura de achiziție, iar pentru celelalte se așteaptă avizul de la Agenția Europeană Nucleară de la Viena care a făcut consultanță pentru aceste centre. Vreau să precizez faptul că acest consultant a făcut acest serviciu gratuit", a afirmat ministrul.

El a precizat că proiectul privind centrele de radioterapie nu mai poate fi oprit. "Acest proiect nu mai poate fi oprit pentru că eu împreună cu ministrul de Finanțe ne-am asumat termene clare pentru a consuma banii de la Banca Mondială. În situația în care un singur termen de pornire a unei licitații este pierdut se pierd banii", a spus reprezentantul MS.

Ministrul Sănătății a spus că se află pe circuit de avizare un ordin de ministru care privește activitatea centrelor de transfuzie.

"(...) Este pe circuitul de avizare internă un ordin care privește nu numai acest aspect ci privește reorganizarea centrelor de transfuzie. În momentul de față facem o analiză internă pentru a stabili câte centre vor fi cu permanentă în țară, centre care vor fi dotate cu aparatură de laborator și testare a sângelui de ultimă generație", a mai afirmat Bodog.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL