Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Educaţiei "rezolvă problemele" cu ameninţări şi îndemnuri la dezbinare

Monday, 05 March 2018, 23:26 Sursă: REALITATEA.NET

"Dacă acest boicot este un conflict de muncă, atunci mă gândesc că nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă. Dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu şi poate să urmeze o cercetare disciplinară. În mod evident, trebuie să clarificăm acest lucru, a afirmat Valentin Popa, citat de Agerpres, în timpul dezbaterii moţiunii simple pe Educaţie depusă de PNL.

Ministrul Educaţiei a declarat că va cere inspectoratelor judeţene organizarea unei noi simulări în centrele unde aceasta a fost boicotată.

El a precizat că, în ciuda faptului că s-a anunţat boicotarea a peste 1.100 de şcoli, în realitate nu s-a putut susţine Evaluarea Naţională în 25 de şcoli. Este vorba de 14 şcoli din judeţul Harghita, opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad.

Întrebat cum comentează informaţiile potrivit cărora s-ar fi dat telefoane de la minister pentru a face presiuni asupra celor care au boicotat simularea, ministrul a replicat că examenul trebuia să aibă loc, chiar şi în cazul în care unii profesori absentau.

"(...) Dacă profesorii care acum câteva zile au primit o creştere salarială de 20% şi dacă aceşti profesori care au început să primească sporuri salariale pentru condiţii deosebite de muncă consideră că trebuie să răspundă în acest fel acestor măriri, atunci asta este..., dar ar trebui şi părinţii şi elevii să ia atitudine împotriva acestor activităţi", a susţinut ministrul. 

Conform unui comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două camere din Parlament la solicitările federaţiei.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL