Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Economiei: Corpul de Control a ajuns la ROMARM, după oprirea producției de măști

Friday, 29 May 2020, 21:21 Sursă: realitatea.net

 

Întrebat de jurnaliști despre situația opririi producției de măști de la Dragomirești, deși au fost realizate măști dar nu au fost comercializate, Orban a spus că este vorba de mentenanta și că utilajele sunt in garantie. Virgil Popescu a anunțat că a trimis Corpul de Control acolo, adică la fabrica de la Dragomirești.

Premierul a mai spus că „urmează să se lămurească domnul ministru în timp cât mai scurt, dar investiţia va fi folosită şi acolo se vor produce măşti de calitate şi va exista o producţie care să facă faţă cererii de pe piaţa românească". 

„Oricum, utilajele sunt în garanţie, oricând se poate apela la echipe de service din partea furnizorilor liniilor tehnologice, linii automatizate, cum am văzut şi aici şi problema trebuie rezolvată", a mai spus el.

Premierul Ludovic Orban a spus cu o zi în urmă,  joi, că i-a solicitat ministrului economiei o anchetă la ROMARM pentru a vedea de ce s-a oprit productia de masti.

„I-am solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producția și evident, sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producția și a putea asigura piața românească din producția internă o cantitate și de la compania de la Dragomirești, din județul Dâmbovița”, a declarat, joi, Orban, aflat într-o vizită în județul Dâmbovița.

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul economiei Virgil Popescu anunța că Romarm a început producția, motiv pentru care pe 29 aprilie, premierul Ludovic Orban s-a dus în vizită la fabrică, zi in care linia de producție a funcționat.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL