Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul Apărării Naționale, ANUNȚ despre reluarea internărilor la Spitalul militar ROL 2 de la Institutul „Ana Aslan”

Saturday, 01 August 2020, 22:38 Sursă: realitatea.net, MApN

Autor: Ioana Stanescu

 

Lucrările de extindere au fost realizate în perioada 24 iulie - 1 august.

În noua configurație, prin reproiectarea circuitelor și executarea unor ample lucrări de reamenajare a amplasamentului și refacere a infrastructurii de utilități, vor fi asigurate în total un număr de 167 de paturi, distribuite astfel:

• 23 de paturi ATI, pentru pacienții aflați în stare gravă sau critică;
• 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spații noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete;
• 64 de paturi, de asemenea pentru pacienții cu forme medii și ușoare, amenajate în corturi, în condiții superioare de cazare față de organizarea anterioară;
• O zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.

Lucrările au fost executate în perioada 24 iulie – 1 august, sub coordonarea Statului Major al Apărării, de specialiști ai Statului Major al Forțelor Terestre, Direcției Medicale, Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și Direcției Domenii și Infrastructuri.

„În ceea ce privește Sistemele medicale modulare de izolare și tratament (SMMIT) din subordinea Direcției Medicale, situația la zi se prezintă astfel: La SMMIT Timișoara, aflat în coordonarea Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din localitate, se află internați 39 pacienți, un număr de 16 persoane fiind declarate vindecate și externate de la punerea în funcțiune a acestei facilități medicale în data de 21 iulie. SMMIT Constanța este, de asemenea, operațional, fiind în măsură să primească în orice moment pacienți, la solicitarea autorităților competente”, potrivit MApN.

Spitalul ROL 2 a fost declarat operațional pe 28 martie. Primii șapte pacienți cu coronavirus a ufost internați la spitalul ROL 2 în urmă cu trei luni și jumătate, pe 17 și 18 aprilie. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL