Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mihai Tudose a demisionat din Pro România

Monday, 02 December 2019, 10:57 Sursă: Realitatea.NET

 

Europarlamentarul Mihai Tudose a demisionat din Pro România. El a trimis demisia la partid, la filiala Brăila și anunță că în viitor va vorbi despre ceea ce l-a forțat să ia această decizie.

Motivul invocat în demisia publicată pe Facebook: „Motivele acestui act și anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale fiind de notorietate nu le mai detaliez”. 

Săptămâna trecută, atacurile la președintele partidului au culminat cu invitarea plecării din partid.  Tudose l-a atacat pe Ponta despre care spune că a devenit „nefrecventabil” și că ar trebui să plece din partid. „Șansa PRO Victore e... plecarea ta”, a scris Tudose.  El îl acuza pe Ponta că vrea să scape de toți oamenii incomozi din partid ,,pentru ca el să vândă iluzii până la parlamentare când pragul de 5% va fi de neatins.

Război și în micul PSD. Mihai Tudose, atac dur la Ponta: Șansa PRO Victore e... plecarea ta

Mihai Tudose nu este primul care pleacă din Pro România și care îl contestă pe Victor Ponta. În urmă cu o lună, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au plecat din partid după ce fost suspendați.

Revolta celor din Pro România a început odată cu votul pentru căderea Guvernului Dăncilă și a ajuns la cote maxime la votul pentru susținerea noului guvern liberal. Linia de partid impusă de Ponta a fost susținerea unei majorități pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă și nesusținerea guvernului Orban.  Mai mulți membri Pro România, și anume șapte, au votat pentru guvernul liberal minoritar, nesocotind ordinul lui Ponta. 

Tudose anunță că Ponta „a omorât partidul”. Candidatul Mircea Diaconu, afectat

În urmă cu o lună, pe 5 noiembrie, Mihai Tudose i-a cerut marți lui Ponta să-și de a demisia din funcția de președinte al Pro România. Asta după ce Ponta a anunțat pe Facebook că partidul se va despărți de oamenii care au ales să voteze guvernul Ludovic Orban în Parlament.  

Pro România se evaporă. Încep demisiile din partid, în plin conflict Ponta-Tudose

Tot la începutul lunii noiembrie, Mihai Tudose l-a acuzat pe Victor Ponta că minte atunci când spune că dacă ar pleca din partid și-ar pierde "mandatul și banii de europarlamentar", subliniind că și soția acestuia, Daciana Sârbu, a părăsit PSD, partidul pe lista căruia a fost aleasă deputat european în 2014, fără a-și pierde privilegiile.

Tudose pune presiuni pe Ponta: ”Pleacă tu!”

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL