O nouă magistrală de metrou va lega orașele Bragadiru și Voluntari. Când va fi gata :)

Wednesday, 26 June 2019, 15:45 Sursă: REALITATEA.NET

”Atenție, se deschid ușile metroului din Voluntari și Bragadiru!” E noua promisiune a directorilor din Metrorex. Deși metroul din ”Drumul Taberei” are o întârziere de șase ani, conducerea companiei din subteran vorbește de proiecte care vor fi gata în 2040, potrivit Realitatea TV. O nouă magistrală, al cărei traseu n-a fost stabilit, ar urma să transporte peste 1 milion și jumătate de călători pe zi. Și, ca-n poveștile frumoase, banii vor veni de la privați.

Adaugă părerea ta

Noua magistrală de metrou ar urma să pornească din Voluntari și să se întindă până în Bragadiru. Cu o lungime de 25 de kilometri, ”M7”, cum a fost botezată, va avea 30 de stații. 

2,5 miliarde de euro costă întregul proiect. Banii ar urma să vină de la firme private pe care Metrorex speră să le găsească în următorii ani. 

30 de garnituri noi vor fi cumpărate pentru noua linie. Dacă termenele promise vor fi și respectate, rămâne de văzut. Încă din 2011, Metrorex se chinuie să construiască metroul din cartierul bucureștean ”Drumul Taberei”, iar lucrările ar trebui să se încheie anul acesta. Vezi detaliile în VIDEO!