Mesaj RO-Alert în mai multe stațiuni: Turiștii să se adăpostească!

Wednesday, 13 November 2019, 16:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autoritatile au emis, miercuri, un mesaj RO-Alert care semnaleza un cod rosu de vant pentru localitatile prahovene Azuga, Busteni, Maneciu, Sinaia si Valea Doftanei, iar cetatenii sunt sfatuiti sa se adaposteasca, informeaza ISU Prahova.

Adaugă părerea ta

Codul rosu vizeaza vant puternic cu viteza la rafala de 140-150 km/h in zona de munte.

ALERTĂ de fenomene meteo periculoase. Este COD ROȘU! HARTA cu cele mai afectate zone

"La nivelul judetului Prahova a fost emis mesaj RO-Alert. Mesajul a fost initiat pentru localitatile Azuga, Busteni, Maneciu, Sinaia si Valea Doftanei. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Prahova recomanda cetatenilor, ca pe timpul manifestarii acestor fenomene meteorologice, sa nu se deplaseze in apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a cladirilor aflate in constructie sau care prezinta elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vant", precizeaza ISU Prahova.

De asemenea, se recomanda celor care se afla in zonele vizate de codul rosu sa se adaposteasca in case.

"Cetatenii trebuie sa intrerupa orice activitate in aer liber, sa se adaposteasca in locuinte sau in alte spatii care le asigura protectia, sa inchida usile si ferestrele si sa deconecteze aparatele si echipamentele electrice. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza in zone ferite, la distanta sigura fata de copaci sau stalpi de electricitate", transmite ISU Prahova.