MEDICUL EROU RADU ZAMFIR, MĂRTURII DIN INFERN: Avionul era rupt în două. COLEGII ŢIPAU

Tuesday, 21 January 2014, 19:38 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Medicul RADU ZAMFIR a vorbit despre clipele de groază în exclusivitate la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii PRIME TIME NEWS de la ora 20.00.

RADU ZAMFIR: "Avionul era rupt în două"

Medicul RADU ZAMFIR a povestit la REALITATEA TV că a trăit clipe de groază şi că a conştientizat că se vor prăbuşi. "Mi-am dat seama că pierdem altitudine când am văzut brazii. Mi-am dat seama că este inevitabil impactul. A lovit vârfurile brazilor, a lovit brazii. După aceea ne-am trezit la pământ. În momentul impactului n-am mai ştiut niciunul nimic. Am văzut ţâşnind combustibil din aripa avionului. Vedeam pe geamul avionului, uşa era întredeschisă. Avionul era rupt în două. Când m-am dezmeticit, mi-am făcut mie un bilanţ şi am încercat să-i ajut pe ceilalţi. Eram toţi înăuntrul avionului". 

RADU ZAMFIR: "Erau colegi care ţipau"

"Erau colegi care ţipau. M-am uitat după ei. Am început să mă învârt în jurul avionului ca să pot să-i ajut. Cei trei colegi au ieşit pe picioarele lor. Un pilot era în afara avionului, propulsat prin parbriz. ADRIAN IOVAN era prin sfărâmăturile avionului. Eram ameţit de la lovitură, n-am putut să facem lucruri sistematice. Era ceaţă şi era zăpadă. Era şi frig, într-adevăr. Am sunat la 112. Am schimbat două vorbe cu ADRIAN IOVAN, era prins între resturile avionului. Am încercat să-l extrag fără succes, avea un picior prins".

"Primii oameni care ne-au găsit au fost nişte pădurari. Un coleg avea un spray inflamabil. Am făcut un foc. Ne-a fost teamă pentru viaţa noastră pentru că nu era nimeni în jur. Se întuneca", a povestit RADU ZAMFIR LA REALITATEA TV.

 "Am acordat primul ajutor colegei. Pe ADRIAN IOVAN am încercat să-l scot de acolo, dar n-am reuşit. ADRIAN IOVAN mi-a spus că are piciorul prins. Am avut o lanternă, strigam, făceam semnale luminoase. Am auzit strigătul lui şi am zis în sfârşit a dat cineva de noi", a continuat RADU ZAMFIR la Realitatea TV.

"Unii salvatori erau de la SMURD, unii erau civili. Colegii au fost transportaţi pe tărgi. Starea mea de sănătate e stabilă, sunt în afara oricărui pericol", a mai spus RADU ZAMFIR la REALITATEA TV.

Cum a avut curaj să se mai urce în avion, medicul a spus că "pur şi simplu trebuia să ajungă la spital şi cu salvarea era mai greu".

TRAGEDIE AVIATICĂ ÎN MUNŢII APUSENI

 Încă în stare de şoc, medicul RADU ZAMFIR a făcut primele declaraţii publice după accidentul aviatic din munţii Apuseni.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ. "Pe parcursul trecerii muntilor a survenit un val de ceata, avionul a pierdut un motor. Cand am vazut copacii am constientizat ca ne prabusim", a spus medicul RADU ZAMFIR.

După prăbuşire, a acordat ajutor celorlalţi şi a luat legătura să transmită coordonatele locului unde s-a prăbuşit avionul. Doctorul RADU ZAMFIR a declarat că are cele mai puţine răni pentru că purta echipament de motociclism.

ACCIDENT AVIATIC. Medicul Radu Zamfir: Datorită lui Adrian Iovan suntem în viaţă


AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ. Au stat şase ore în aşteptarea echipelor de salvare, timp în care RADU ZAMFIR s-a străduit să -i ţină pe ceilalţi în viaţă. Povesteşte afectat, iar în ochi se vede că ar fi vrut să poată face mai mult pentru studenta AURA ION şi pilotul ADRIAN IOVAN.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ. Experienţa doctorului Zamfir dă o nouă lecţie şefilor din sănătate care fug de responsabilitate şi nu le asigură condiţii decente de muncă şi siguranţă eroilor care salvează vieţi.

AVION PRĂBUŞIT. Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE: "ADRIAN lOVAN a fost conştient încă două ore"

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL