Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un avion medical s-a prăbuşit. PILOTUL ADRIAN IOVAN A MURIT: "A rămas încarcerat în avion" UPDATE

Monday, 20 January 2014, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

AVION PRĂBUŞIT. UPDATE 1.10: - Răzvan Petrescu, copilotul avionului care ar fi aterizat forţat luni după-amiază, este în stare critică, acuzând un şoc hipovolemic ca urmare a hemoragiei masive, iar medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu sunt în stare medie spre gravă, cu fracturi multiple, potrivit SMURD.
Informaţiile, care constituie un prim bilanţ al stării supravieţuitorilor din accidentul aviatic de luni după-amiază, a fost comunicat MEDIAFAX de dr. Hadrian Borcea, coordonator regional SMURD.
Al patrulea medic aflat în avion, Radu Zamfir, este în stare relativ bună, având doar răni superficiale, scrie MEDIAFAX.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 23.30. O a doua persoană, un medic rezident, a decedat.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 23.00. Dan Mircea Petrescu, reprezentant al Salvamont Bihor, a declarat, la REALITATEA TV, că "pilotul e mort şi a rămas încarcerat în avion". "Avionul e praf. Fata ar fi murit şi ea, dar nu ştiu sigur", a spus acesta.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE. Pilotul Adrian Iovan ar fi decedat, potrivit şefului Salvamont Bihor.

Informaţia încă nu a fost confirmată oficial.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 22.45. AVION PRĂBUŞIT. O persoană grav rănită în accidentul de avion. MEDICII ÎNCEARCĂ SĂ O RESUSCITEZE

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 22.25 Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba, a declarat la REALITATEA TV că de la locul în care S-A PRĂBUŞIT AVIONUL până la ambulanţe vor trebui să meargă 20 de minute pe jos. Pasagerii sunt purtaţi pe braţe. "În zona în care a aterizat forţat avionul era o zonă de pădure mai rară. Doi pasageri au fost coborâţi până acum".

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 22.21COPILOTUL ARE PICIOARELE FRACTURATE

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 21.37. Medicul rezident şi pilotul sunt în stare de inconştienţă. Surse medicale au precizat, pentru MEDIAFAX, că răniţii au fost găsiţi de un pădurar care cunoaşte zona şi care a transmis coordonatele echipelor de salvatori. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Bălaş, în jurul orei 21.30 la numărul de urgenţă 112 a fost primit un apel de la un pădurar care căuta în zona Petreasa şi care a găsit epava avionului şi victimele la limita judeţelor Cluj şi Alba.

"Au fost găsite avionul şi victimele, iar acum toate echipele se îndreaptă spre locul respectiv, având de parcurs aproximativ un kilometru până la locul respectiv", a spus Alina Bălaş. Şeful IGSU, Ion Burlui, a declarat că echipe medicale sunt pregătite să preia răniţii, urmând să decidă la ce spitale vor fi duşi aceştia. La rândul său, prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că avionul care a aterizat forţat a fost găsit în zona localităţii Petreasa, din judeţul Alba, de un pădurar, iar ulterior au fost anunţate echipele de căutare de la ISU Alba. Feneşer a spus că primii salvatori au ajuns la răniţi şi le evaluează starea de sănătate, după care aceştia ar urma să fie transportaţi la Cluj. Aeronava, de tip BN2, a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi a fost nevoită să aterizeze forţat în jurul orei 16.00, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 21.24. Epava avionului a fost găsită. Cei şapte răniţi au fost găsiţi.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că persoanele rănite în accidentul de avion de lângă Beliş au fost găsite, urmând a se organiza transportul acestora la spital.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 20.51Lucian Forda, şeful unei echipe de salvatori, a declarat la REALITATEA TV că VICTIMELE AVIONULUI PRĂBUŞIT sunt căutate la limita judeţului Alba cu Cluj."Terenul este foarte accidentat, suntem la 1.100 de metri altitudine, zăpadă, ploaie. Sunte multe echipe", a spus Forda la REALITATEA TV.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 20.14 Victor Zota a declarat REALITATEA TV că victimele sunt disperate. Doctorul Radu Zmafie r a spus că situaţia este disperattă.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 19.17 Şeful Salvamont Vlădeasa, Florin Mihuţ, care participă la operaţiunea de căutare a victimelor, spune că în zona unde a aterizat forţat avionul zăpada este "până la brâu", iar ceaţa este foarte densă. El a mai spus că echipele de căutare încearcă să facă zgomote pentru a fi auzite de către victime.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 19.17. Primele echipe de salvare, respectiv salvamontişti din Beliş, au ajuns, luni seară, la locul unde se află avionul care avea la bord echipaj medical şi care a aterizat forţat într-o zonă accidentată de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor, găsindu-le pe victime în zona Pasului Ursoaia.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, Cornelia Trif, a declarat să salvamontiştii din Beliş au ajuns, luni seară, la locul unde se află avionul care ar fi aterizat forţat, în zona Pasului Ursoaia.

"Salvamontiştii din Beliş au ajuns la locul accidentului aviatic, i-au găsit pe toţi cei şapte răniţi şi le-au acordat primul ajutor şi au transmis coordonatele locului celorlate echipe de intervenţie. Din primele informaţii, răniţii sunt în stare stabilă", a spus Trif. Operaţiunea de căutare a victimelor a durat aproximativ trei ore.

AVION PRĂBUŞIT. SALVAREA VICTIMELOR îngreunată de ZĂPADA "până la brâu"

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 19.00. 12 echipe de salvare au ajuns la faţa locului, unde s-a PRĂBUŞIT AVIONUL. Primele echipe de salvare, respectiv salvamontişti din Beliş, au ajuns, luni seară, la locul unde se află avionul care avea la bord echipaj medical şi care a aterizat forţat într-o zonă accidentată de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor, găsindu-le pe victime în zona Pasului Ursoaia.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 18.50. Carmen Orban, managerul institutului Fundeni a declarat la REALITATEA TV că este o luptă contra cronometru pentru salvarea medicilor.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE 18.39. Medicii răniţi au fost găsiţi, jandarmii au ajuns la faţa locului. Primul echipaj SMURD a ajuns la locul accidentului.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ UPDATE 18.20. "Locul în care AVIONUL S-A PRĂBUŞIT a fost localizat prin GPS. Temperatura este extrem de scăzută. Victimele au nişte fracturi. Sperăm să putem să controlăm cât mai repede situaţia. Sunt medici cu o constituţie atletică. Sunt într-o zonă absolut greu de identificat. Sperăm ca în cel mai scurt timp să-i putem recupera. Sunt echipe de la jandarmerie, e o mobilizare de forţe", a spus Victor Zota, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant la REALITATEA TV.

Horia Uioreanu, preşedintele CJ Cluj, a declarat la REALITATEA TV despre AVIONUL PRĂBUŞIT că nu s-ar fi ştiut despre acest zbor, dar informaţia nu este verificată.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ UPDATE. Carmen Pantiş, coordonator de Transplant Oradea, a spus la REALITATEA TV că medicii din AVIONUL PRĂBUŞIT erau aşteptaţi pentru o prelevare de ficat de la pacientă aflată în moarte cerebrală.

AVION PRĂBUŞIT Cristian Boeriu, medic SMURD, a declarat la REALITATEA TV că a ţinut legătura cu elicopterul SMURD care a fost retras de la locul accidentului. "Pilotul a luat legătura cu unul dintre supravieţuitori, dar era ocupat să acorde primul ajutor colegilor săi", a spus Boeriu la REALITATEA TV.

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, printre membrii acestuia fiind şi purtătorul de cuvânt la "Spitalul Elias", dr. Valentin Calu, a fost nevoită să aterizeze forţat în judeţul Cluj, potrivit unor surse din MAI.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ Avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană. Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat că în aeronavă erau şapte persoane, iar una dintre acestea a sunat la 112 şi a anunţat accidentul aviatic.

Conform unor surse medicale, la bordul avionului se aflau patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor. Sursele citate au precizat că toate cele şapte persoane sunt în viaţă.

AVION PRĂBUŞIT ÎN JUDEŢUL CLUJ Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe. La 9 ianuarie 2006, patru persoane, între care doctorul Liliana Puiu, asistenta Mioara Haută, pilotul Valentin Stănescu şi copilotul Augustin Toma, şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul care transporta un echipaj SMURD s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Iaşi.

<a href="AVION%20PRĂBUŞIT%20LA%20CLUJ.%20Şapte%20RĂNIŢI:%202%20PILOŢI,%204%20MEDICI%20şi%20UN%20STUDENT%20%20Citeste%20mai%20mult%20pe%20REALITATEA.NET:%20http:/www.realitatea.net/avion-prabusit-la-cluj-sapte-raniti-2-piloti-4-medic

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL