Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medic din prima linie: Nu știm încă cine și de ce dezvoltă forma gravă de COVID. Poate fi oricare dintre noi!

Saturday, 24 October 2020, 12:53 Sursă: realitatea.net

Medicul Andra Ticărău povestește cum un pacient al său, în vârstă de 46 de ani, care respira cu ajutorul unui aparat de oxigen, a fost transferat ieri la Institutul Matei Balș, unde a așteptat ore întregi în camera de gardă, pentru că nu mai sunt locuri pe secție, scrie hotnews. "Tratamentul i-a fost administrat acolo. Nefumător, fără boli cronice. În urma CT-ului aproape 50% din plămâni sunt afectați. O simplă gripă, nu-i așa?!"

"5.000 de cazuri. Din pix, nu-i așa?! D'aia îmi sună telefonul de dimineața până seara, zilnic de la un timp încoace, la capătul celalăt al firului fiind oameni care sunt bolnavi, dragii mei. Bolnavi de covid. Nu rezultate pozitive și atât, cum unii dintre voi sugerează că sunt doar "declarați" pozitiv. Nu-i așa că aveți cunoștințe bolnave?! Prieteni?! Nu-i așa că ați intrat in contact cu persoane care ulterior testându-se au aflat că sunt pozitive?! V-a stat inima o clipă în loc?! Nu e o simplă gripă. Din păcate. Acesta este singurul adevăr. Nu știm încă de ce și cine dezvoltă forma gravă. Aia care are nevoie de oxigen. Poate fi oricare dintre noi", avertizează medicul Andra Ticărău.

Ce ar trebui să facem în următoarea perioadă, în condițiile în care numărul zilnic de noi cazuri a depășit 5.000, iar locurile din spitale sunt pe terminate? 

"Purtați mască și respectați recomandările. Evitați drumurile inutile și întâlnirile în grupuri mari. Renunțați o perioadă la șuetele cu prieteni (cred că mie îmi e cel mai greu, cine mă cunoaște știe că așa e ), măcar pentru următoarele două saptămâni. Nu-mi plac panica și isteria, dar nici iraționalul și inconștiența. Atitudinea noastră trebuie să găsească calea de mijloc: Prudență! Sănătate!", mai spune aceasta.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL