Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Măsuri DURE luate de autoritățile elene. Al doilea cel mai mare oraș al Greciei, în CARANTINĂ

Thursday, 29 October 2020, 15:36 Sursă: Realitatea.net

''La fel ca în primul val, când am acţionat din timp, trebuie să acţionăm mai aspru şi mai devreme ca alte state europene pentru a evita ce este mai rău (...) şi pentru a ajuta sistemul sanitar'', a declarat premierul grec, Kyriakos Mitsotakis.

Astfel, cei 1,1 milioane de locuitori ai zonei metropolitane Salonic vor trebui să poarte mască inclusiv în spaţiile publice deschise şi să rămână în case între orele 00:30 şi 05:00.

Toate reuniunile în spaţiile publice şi private sunt interzise, iar locurile de joacă, terenurile de sport, siturile arheologice, muzeele şi teatrele vor fi închise. Restaurantele vor avea dreptul să facă doar livrări.

Premierul Mitsotakis a anunţat şi închiderea perimetrală a oraşului Salonic, intrările şi ieşirile din localitate fiind interzise, măsură decisă pentru toate localităţile aflate în zona ''roşie''.

De parcă asta nu ar fi tot, oraşul Larisa, din centrul Greciei, a intrat, de asemenea, în zona roşie şi a fost instituită şi acolo carantina.

Regiunea capitalei Atena, Attica, este în continuare în zona ''portocalie'', care implică măsuri de vigilenţă sporite, mai arată sursa citată.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Grecia a înregistrat un total de 34.299 de cazuri de infectare cu COVID-19 și 603 de decese.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL