Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MASCA, obligatorie și în Hunedoara! LISTA tuturor județelor din România în care trebuie purtată masca în spațiile publice

Saturday, 01 August 2020, 20:21 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Masca de protecție devine obligatorie pentru toate persoanele prezente în spaţii publice deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj sau slujbe religioase. De asemenea, masca trebuie purtată la evenimente cultural-artistice şi sportive, în gări, autogări şi staţii de autobuz, se transmite în comunicatul Prefecturii Hunedoara.

LISTA completă a județelor din România unde masca este OBLIGATORIE

„În condiţiile manifestării unei tendinţe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul populaţiei judeţului Hunedoara, începând cu data de 01.08.2020, ora 18,00, pe perioada stării de alertă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul judeţului Hunedoara, prezente în spaţii publice deschise din: târguri, pieţe, locuri de pelerinaj/slujbe religioase, evenimente cultural-artistice/sportive (pentru public), gări/autogări, staţii de autobuz", se arată în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

De la portul măştii de protecţie sunt exceptaţi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, de sâmbătă, de la debutul pandemiei de COVID-19, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate, 975 de cazuri pozitive. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 14 noi infectări cu noul coronavirus și 4 reconfirmări pozitive la retestare.

LISTA completă a județelor din România unde masca este OBLIGATORIE

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL