Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Masca, OBLIGATORIE în Austria din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus

Tuesday, 21 July 2020, 19:41 Sursă: realitatea.net

 

Anunțul a fost făcut de Guvernul Austriei care a invocat  creşterea continuă a numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Am decis să facem obligatorie purtarea măştii în supermarketuri, la bancă şi la oficiile poştale pentru a proteja persoanele din grupele de risc obligate să se deplaseze” în astfel de locuri, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă.

„Masca are de asemenea un efect simbolic: dacă ar dispărea din viaţa de zi cu zi, suntem mai puţin atenţi”, a adăugat el.

Ţară cu 8,8 milioane de locuitori, Austria şi-a închis la mijlocul lunii martie frontierele, aeroporturile, toate magazinele neesenţiale, restaurantele, şcolile şi universităţile.

Apoi şi-a redeschis treptat magazinele şi a făcut obligatorie purtarea măştii în supermarketuri la începutul lunii aprilie, înainte de a relaxa măsurile de prevenţie.

Masca nu mai rămăsese obligatorie decât în farmacii, în transportul în comun şi la frizerie şi coafor.

Luni, 20 iulie, pentru prima dată de la 29 mai, numărul spitalizărilor legate de coronavirus a trecut de 100 în Austria, unde 710 persoane au murit din cauza bolii COVID-19. Mai puţin de 20.000 de contaminări erau înregistrate până marţi. Potrivit datelor centralizate de Worldometers, până marți, 21 iulie, erau confirmate 19.827 de cazuri de COVID-19, dintre care 84 înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor în Austria, de la începutul epidemiei de coronavirus, a ajuns la 710. De asemenea, numărul celor vindecați este de 17.716.

Recent au apărut focare în interiorul şi în apropierea Vienei, precum şi în landul Austria Superioară, care se află la graniţa cu Germania şi Cehia. Câteva din aceste focare sunt legate de serviciile religioase, iar Austria a raportat o creştere a cazurilor importate din Balcani, astfel că a emis atenţionări de călătorie pentru ţările din această regiune.

Cancelarul Kurz a mai spus că vor fi introduse cerinţe de testare mai stricte pentru persoanele care vin din Balcani şi vor fi aplicate restricţii pentru a reduce dimensiunea serviciilor religioase şi pentru a determina bisericile să se închidă în cazul apariţiei unui test pozitiv cu coronavirus.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL