Masacru în armata afgană. Talibanii au lansat două atacuri consecutive

Tuesday, 23 May 2017, 14:05, Sursă: REALITATEA.NET

Militanţii talibani au atacat în noaptea de luni spre marţi o bază a armatei afgane, ucigând 10 soldaţi şi rănind alţi nouă, conform declaraţiei oficialilor citaţi de Reuters.

Adaugă părerea ta

Un comunicat al ministerului afgan al Apărării informează că forţele armate au purtat lupte cu insurgenţii timp de mai multe ore, lichidând circa 12 atacatori.  

În aceeaşi noapte, în Afganistan a mai avut loc un incident similar, unde cel puţin patru civili şi-au pierdut viaţa şi alţi 13 au fost răniţi într-un raid al forţelor speciale din privincia Nangarhar, conform declaraţiei guvernatorului provinciei. Printre morţi se numără două femei şi un copil.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării a afirmat că în acest moment s-a declanşat o anchetă pentru a clarifica detaliile exacte ale actelor violente.

Atacurile talibanilor s-au intensificat în ultima perioadă, atât în Afganistan, cât şi în Pakistan. Forţele de apărate afgane se luptă, atât cu talibanii, cât şi cu militanţii ISIS, masaţi în special la graniţa cu Pakistanul, pe teritoriul provinciei Nangarhar.