Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mărturiile pompierilor de la DSU: "Civilii erau dezorientaţi, unii încercau să intre, ţipau la noi"

Tuesday, 03 November 2015, 15:18 Sursă: REALITATEA.NET

"Singurul lucru pe care mi-l reproşez e că nu am avut mai multe mâini, ca să scot mai multe victime... Am scos şi câte două deodată", spune Bogdan Dinu, unul dintre primii pompieri care au ajuns la locul tragediei.

"Am simţit miros de fum de când ne-am apropiat de zonă. Aveam aparatele în spate şi când ne-am apropiat de zonă şi am simţit miros de fum - aveam gemul deschis la maşină -, tot echipajul şi-a pus măştile din maşină, ca să nu pierdem timp să ne dăm casca jos şi să le punem. (...) Am coborât cu masca pusă", povesteşte plutonierul Sorin Arhire.

"Am văzut pe diverse reţele de socializare cum că au ajuns doi pompieri cu aparate... au intrat, au ieşit că nu mai aveau oxigen. Pot să vă spun că sunt aberaţii. Eu am fost împreună cu colegii mei primii intraţi acolo. Am ieşit în momentul când mi s-a lipit masca de faţă, când nu am mai avut oxigen nici rezerva aceea care mă ajuta să ies afară... Am consumat până şi rezerva aceea. Au zis că am venit fără maşină. Într-adevăr, o parte din colegi au rămas să ajute şoferul să vină cu maşina şi restul nu aveam de ce să stăm lângă maşină. Am venit pe jos pentru scoaterea victimelor. Nu era nevoie de maşina de stingere ca să scoatem victimele", a mai explicat el.

În acelaşi clip, plutonierul Cornel Drăghici afirmă că "a fost ceva de groază": "civilii erau dezorientaţi, unii încercau să intre (...), ţipau la noi. Noi, practic, nu îi auzeam. Nu îi auzeam, încercam să ne facem treaba cât mai bine."

Potrivit aceleiaşi surse, la clubul Colectiv au intervenit 32 de ambulanţe, 28 de ambulanţe SABIF, 14 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de descarcerare şi peste 300 de medici, asistenţi, paramedici şi pompieri.

 
Mărturiile primilor pompieri care au intervenit la clubul #Col...

“Singurul lucru pe care mi-l reproșez este că nu am avut mai multe mâini, ca să scot mai multe victime”. Cu acest gând va trăi toată viața pompierul Bogdan Tiu, cel care a ajuns printre primii la clubul Colectiv, vineri noapte. Alături de colegii săi, el vorbește despre cea mai grea misiune: noaptea în care au încercat să salveze cât mai multă lume din clubul #Colectiv.

Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on Tuesday, November 3, 2015
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL