Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mărturii cutremurătoare din tabăra de scavi din judeţul Argeş: A căzut o scândură pe el şi a murit

Friday, 03 March 2017, 18:29 Sursă: REALITATEA.NET

Mădălin s-a născut într-o familie săracă din judeţul Olt. El a ajuns într-un centru de plasament, unde a stat până la vârsta majoratului. Din cauza sărăciei, el a acceptat să lucreze pentru romii din Berevoieşti care i-au promis un acoperiş deasupra capului, mâncare şi bani.

De când a ajuns acolo, Mădălin a trăit timp de şase ani un adevărat coşmar. Pentru munca prestată, sclavii nu erau plătiţi, ci bătuţi. Mădălin povesteşte că el a avut parte de un tratament mai blând pentru că era muncitor.

Mădălin s-a născut într-o familie săracă din judeţul Olt. El a ajuns într-un centru de plasament, unde a stat până la vârsta majoratului. Din cauza sărăciei, el a acceptat să lucreze pentru romii din Berevoieşti care i-au promis un acoperiş deasupra capului, mâncare şi bani. De când a ajuns acolo, Mădălin a trăit timp de şase ani un adevărat coşmar. Pentru munca prestată, sclavii nu erau plătiţi, ci bătuţi. Mădălin povesteşte că el a avut parte de un tratament mai blând pentru că era muncitor.

Tânărul este convins că autorităţile locale ştiau de situaţie şi nu au luat măsuri.

Tânărul a fost marcat de moartea a doi dintre confraţii de suferinţă.

"Un băiat pe care îl porecleau Neamţu a stat la el 10 ani de zile şi le-a muncit. Era şofer şi mecanic. Pe timp de iarnă, săracul, se băga pe sub maşini să le repare. Răcea, dar nu îl băga nimeni în seamă, nu l-a dus nimeni la spital, nu s-a interesat nimeni de el. S-a îmbolnăvit, a făcut cancer la plămâni şi a murit", a spus Mădălin, adăugând că un alt băiat a murit după ce a căzut o scândură pe el.

Sclavii de la Berevoieşti au fost ajutaţi să-şi recapete identitatea, unii dintre ei nu mai aveau acte. Alţii au fost luaţi în evidenţa unui medic de familie, unora le-au fost întocmite dosare pentru a fi încadraţi într-un grad de handicap.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL