Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marian Munteanu: Societatea va reacţiona la schimbările anunţate în educaţie

Tuesday, 16 February 2016, 21:42 Sursă: REALITATEA.NET

"Învăţământul nu are doar menirea de a oferi copiiilor anumite instrumente, cunoştinţe şi informaţii necesare pentru o viitoare meserie. Trebuie să le asigure şi acele cunoştinţe care să îi ajute să îşi găsească un loc de muncă, însă este vorba şi de modelarea caracterului, pregătirea lor pentru a deveni întregi, oameni liberi şi conştiinţa valorilor şi a rostului lumii", a explicat Marian Munteanu.

Conform acestuia, disciplinele acestea sunt esenţiale pentru statutul românilor, pentru conştiinţa lor. "Ce fel de stat e acela care respinge tot ce este autohton, toate elementele care stau la baza unităţii nostre?", a completat fostul lider al studenţilor.

"Vrem o masă de oameni manipulabili, o turmă, fără valori, fără perspective? Este extrem de periculos acest lucru", a afirmat Marian Munteanu, completând că situaţia din educaţie l-a întristat. "Oamenii nu se vor lasă, societatea va reacţiona, dacă se va continua pe această direcţie. Nu se pot pune cu satârul să taie manualele, doar în anii 50 s-a mai întâmplat aşa ceva. Trebuie să se întervină, dacă nu, cei care vor să facă aceste schimbări trebuie schimbaţi", a spus acesta


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL