Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mare atenţie de unde cumpăraţi porcul pentru Crăciun! Focare de trichineloză, în mai multe judeţe

Wednesday, 14 December 2016, 15:38 Sursă: REALITATEA.NET

În perioada 1 – 13 decembrie, în urma analizelor efectuate de către centrele județene au fost depistate 14 focare de trichineloză în judeţele: Bacău, Cluj, Galaţi, Olt, Satu Mare, Suceava, Teleorman şi Vrancea.

Parazitul a fost descoperit în carnea provenită de la 9 porci domestici şi 6 porci mistreţi.

Ca urmare a consumului de carne de porc netestată, 28 de persoane au fost trimise către spitale, manifestând simptomele infestării cu parazitul Trichinella spp.

Carnea infestată a fost pusă sub sechestru şi dirijată către unităţile autorizate sanitar veterinar pentru neutralizarea deşeurilor.

În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscaţi vânzarea, sacrificarea şi consumul cărnii.Veţi fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului.

ANSVSA vă recomandă să cumpăraţi carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta, numai din locuri sau spaţii autorizate şi supravegheate sanitar veterinar, care, prin programul de control implementat de către inspectorii, sanitari veterinari, garantează că aceastea provin din abatoare aprobate, unde este asigurată asistenţa sanitară veterinară permanentă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL