Manevre NATO cu armament nuclear. Exercițiu secret

Friday, 18 October 2019, 17:59 Sursă: REALITATEA.NET

Forțele aeriene NATO se antrenează pentru a fi pregătite pentru un posibil război nuclear. Conform informațiilor agenției de presă germane DPA, săptămâna aceasta a început un exercițiu secret NATO denumit „Steadfast Noon".

Adaugă părerea ta

Este cel mai tenebros scenariu posibil: un conflict nuclear în mijlocul Europei. Pentru a fi pregătită pentru un asemenea coșmar, aviația militară germană participă, alături de aliații NATO, la ample manevre, transmite postul de radio Deutsche Welle.

Forțele aeriene germane se antrenează cu partenerii NATO pentru a fi pregătite pentru un posibil război nuclear. Conform informațiilor agenției de presă germane DPA, săptămâna aceasta a început un exercițiu secret NATO denumit „Steadfast Noon".

Printre altele, se testează utilizarea bombardierelor de vânătoare, care ar putea fi echipate, în caz de război, cu arme nucleare.

Potrivit experților militari, manevrele periodice "Steadfast Noon" includ exerciții de transport în condiții de siguranță maximă a armelor nucleare americane din depozitele subterane până la aeronave și montarea lor pe avioanele de luptă.

Zborurile propriu-zise au loc fără bombele montate. Potrivit fotografiilor publicate pe Internet, alături de avioanele germane mai participă, printre altele, avioane de luptă din Italia la manevre. Aparatele au decolat de la aerodromul militar Volkel, Olanda, unde se presupune că sunt depozitate arme nucleare americane.