MĂMĂLIGA tradiţională, bună şi ca LEAC

Saturday, 15 February 2014, 16:29 Sursă: REALITATEA.NET

Mămăliga vindecă bronșita, tusea cronică și gripa. Cum? Se prepară o mămăligă normală, apoi o întindem pe piept, o lăsăm 15 minute să acționeze, după care ștergem locul cu spirt camforat.

Pentru răceală și dureri în gât, e suficient să punem pe o plită două linguri cu mălai şi să facem inhalaţii cu fumul produs. Iar seara, înainte de culcare, e indicat să bem o cana cu terci, adică o mămăligă foarte subţire, care curge şi în care se pune o linguriţă de unt.

Deşi majoritatea o consumă ca simplu substitut al pâinii, românii cunosc şi calităţile sale terapeutice. Mai mult, dacă avem probleme cu pietrele la bilă, la două ore după micul dejun putem face comprese cu ceai de mușețel, iar după 15 minute aplicăm mămăliga și indicat este să consumăm ulterior și suc de lămâie sau ulei de măsline. Sună bine și pare un medicament minune, dar specialiștii sunt de altă părere.

Totuşi, este atestat faptul că un consum zilnic de mămăligă reglează concentraţia de glucoză din sânge, fiind benefică pentru diabetici. De asemenea, reduce cantitatea de colesterol din organism, scăzând riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infract.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL