Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE: Românul cu coronavirus, în stare bună. Cum sunt ceilalți 33 de români de pe navele de croazieră

Saturday, 15 February 2020, 18:29 Sursă: realitatea.net

 

Românul cu coronavirus de la bordul Diamond Princess, din Japonia, în stare bună

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, până în acest moment, nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus în rândul celorlalți 16 români aflați pe vas.

MAE a anunțat că un reprezentant al Ambasadei României la Tokyo a mers vineri la unitatea medicală în care este internat cetățeanul român infectat cu coronavirus. Potrivit datelor obținute de reprezentantul misiunii diplomatice, starea de sănătate a acestuia este bună, în prezent acesta fiind supus unor teste medicale suplimentare.

Până la acest moment, nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre cetățenii români, mai spune MAE.

Ministerul precizează că Ambasada României la Tokyo rămâne în contact atât cu autoritățile nipone și cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale.

MAE a anunțat joi că românul a fost depistat cu coronavirus și a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

La bordul vasului de croazieră, printre cei peste 3.700 de pasageri și membri ai echipajului se află în prezent 16 români, fără cel care a fost dus la spital pe continent. Dintre cei 16 români, doi sunt turiști, iar ceilalți 14 sunt angajați.

Virusul fusese confirmat în cazul a peste 200 pasageri aflați la bordul navei de croazieră.

Românul, angajat pe vas, depistat cu coronavirus era angajat la bucătăria vasului de croazieră. La bord se află și soția acestuia, care face parte din personalul navei.

Bărbatul este din Bascov, județul Argeș. Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a declarat, vineri, că bărbatul are 41 de ani și că nu a mai venit acasă din 2014.

„Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a declarat Stancu, potrivit Mediafax.

Un alt român a plecat deja acasă. Un român dintre cei 17 de la bordul navei Westerdam din Cambodgia a plecat acasă

Unul dintre cei 17 români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam din Cambodgia a plecat spre casă, a anunțat  Ministerul român Afacerilor Externe. Dintre cei 17 români, 9 sunt pasageri şi 8 sunt membri ai echipajului. 

Până vineri nu fusese confirmat niciun caz de infectare cu noul virus la bordul navei. Toți membrii echipajului și pasagerii au fost supuși testelor și a fost infirmat coronavirusul, a mai precizat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seara, că din datele obținute de către reprezentanții Ambasadei României la Hanoi (acreditată și pentru Cambodgia), toți pasagerii și membrii echipajului acostat în Regatul Cambodgiei au fost supuși testelor medicale, acestea infirmând existența vreunui caz de infectare cu coronavirus.

În prezent, pasagerii sunt transferați în capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi îmbarcați pe diferite linii aeriene pentru a reveni în țările de domiciliu, respectiv de reședință.

Costurile aferente transportului internațional vor fi suportate de către proprietarul vasului de croazieră.

Pasagerii şi membrii echipajului de pe vasul de croazieră Westerdam, printre care şi cei 17 români, au debarcat, vineri, în portul Sihanoukville, din Cambodgia. În ultimele două săptămâni, Japonia, Taiwan, Thailanda şi Filipine nu au permis vasului să intre în porturile lor de teama noului coronavirus, după ce vasul a făcut la un moment dat, în itinerariul său, o escală la Hong Kong. Până la acostarea în Cambodgia nu prezenta nimeni de la bordul vasului simptome ale infectării cu noul coronavirus.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL