Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE: Atenționare de călătorie în Spania din cauza protestelor din Barcelona

Monday, 14 October 2019, 23:50 Sursă: REALITATEA.NET

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Barcelona, că pot avea loc mobilizări spontane de persoane care determină perturbări ale circulaţiei aeriene, rutiere şi feroviare, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiunea din proximitate.

Proteste spontane la Barcelona, după ce mai mulţi lideri separatişti au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Polițiștii au intervenit în seara de luni împotriva miilor de manifestanți catalani adunați la aeroportul din Barcelona. Condamnarea liderilor separatiști are loc la doi ani de la referendumul pentru independența Cataloniei.

Violențe la Barcelona după condamnarea liderilor separatiști catalani

MAE le recomandă cetăţenilor români să se informeze în prealabil asupra stării drumurilor la http://infocar.dgt.es/etraffic/ , de pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare şi aeriene la care intenţionează să călătorească, precum şi de pe site-ul http://www.aena.es. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona +34934181535, +34934334223, +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, precizează un comunicat transmis luni seară de MAE.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.mae.ro  şi http://barcelona.mae.ro  şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL