Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Madonna a deschis un spital pentru copii în Malawi

Wednesday, 12 July 2017, 08:48 Sursă: REALITATEA.NET

Unitatea de pediatrie Mercy James, a cărui construcţie a durat doi ani, dispune de trei camere de operaţii şi de 50 de paturi şi este primul astfel de centru din această ţară mică şi săracă din sudul Africii.

Deschiderea acestei unităţi va dubla capacitatea de primire a copiilor bolnavi la spitalul Regina Elisabeta din Blantyre, al doilea oraş al ţării.

Însoţită de cei patru copii adoptaţi din Malawi şi în prezenţa preşedintelui ţării, Peter Mutharika, Madonna a dezvelit placa inaugurală a clădirii.

Ulterior, artista s-a întâlnit timp de o oră cu tinerii pacienţi care aşteptau o intervenţie chirurgicală, potrivit Agerpres.

Unitatea de pediatrie, finanţată de donatori precum actorul american Leonardo DiCaprio, este decorată cu picturi reprezentând doi eroi ai luptei împotriva apartheidului din Africa de Sud, Nelson Mandela şi arhepiscopul Desmond Tutu.

Cântăreaţa vizitează în mod regulat Malawi, unde în 2006 a creat fundaţia "Raising Malawi", care oferă ajutor copiilor orfani din această ţară.

Vedeta în vârstă de 58 de ani a adoptat patru din cei şase copii ai săi, dintre care două gemene în luna februarie.

Estere şi Stella, de patru ani, s-au alăturat celorlalţi doi copii asupra cărora vedeta a obţinut custodia, Mercy James şi David Blanda, ambii în vârstă de 11 ani.

Adoptarea gemenelor, a căror mamă a murit şi al căror tată a aprobat adoptarea, a atras multe critici în Malawi, vedeta fiind acuzată că a scurtat procesul de adopţie, adesea extrem de laborios, folosindu-se de averea sa.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL